Jens Kjerulf Petersen

Jens Kjerulf Petersen

Professor, Sektionsleder

DTU AQUA
Institut for Akvatiske Ressourcer

Sektion for Kystøkologi

Danmarks Tekniske Universitet

Øroddevej 80

Bygning 3, rum 22

7900 Nykøbing Mors

Få tilsendt vCard på e-mail.

LoadingText

DTU Nyheder

2023
Foto af Mikael Van Deurs
26 JAN

Forstå, hvordan naturgenopretning i havet kan lykkes

Med tre nye overordnede guides om naturgenopretning i havet kan beslutningstagere, aktører og interessenter nu gå til sagen med øget succes for både havnaturen, økosystemtjenesterne og det budget, det kræver at genoprette natur. Det er nyt Nationalt Center for Marin Naturgenopretning med bidrag fra DTU Aqua, der udarbejder guiderne.

Fisk og skaldyr Klimatilpasning Økosystemer
Af Mikael Van-Deurs
06 JAN

Projekt Coastal Life skal bringe banker af muslinger og østers ​tilbage til Limfjorden

DTU Aqua er med i det landsdækkende 6-årige projekt Coastal Life, som Limfjordsrådet har søsat i et partnerskab med seks kommuner, fire universiteter, to statslige styrelser og store private aktører. Aquas opgave er at genetablere banker af muslinger og østers.

Fødevarer og fiskeri
2021
Indvielse af nyt østersklækkeri
07 OKT

”Med nyt klækkeri rækker vi ud til omverdenen og i fremtiden”

Der var østers på både menuen og på dagsordenen først i oktober på DTU på Mors. Et spritnyt og topmoderne østersklækkeri blev vist frem og indviet af Mors’ borgmester i fint og festligt selskab.

Fødevarer og fiskeri Klimatilpasning Økosystemer
Sporeliner til tangproduktion. Foto: Anne Trap-Lind.
23 SEP

DTU åbner nyt østersklækkeri på Mors

Topmoderne østersklækkeri på Mors giver nye muligheder for uddannelse, forskning og erhvervssamarbejde.

Fisk og skaldyr Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Luftfoto fra Lovns bredning. Foto DTU Aqua
23 FEB

Fiskeri og invasive arter påvirker havmiljøet

Analyse af menneskeskabte belastningers skade på havmiljøet peger på fiskeri med bundskrabende redskaber. Udledning af næringsstoffer stadig væsentligste faktor.

Fødevarer og fiskeri Miljø og forurening
2020
Søl. Foto: Peter Søndergaard Schmedes.
19 MAJ

Ph.d.-forsvar om dyrkning af tang

Den 25. maj 2020 forsvarer Peter Søndergaard Schmedes, DTU Aqua sin ph.d.-afhandling. På grund af corona-pandemien gennemføres forsvaret online.

Fødevarer og fiskeri
2019
Tallerken med muslinger dyrket på line. Foto Dansk Skaldyr Center
13 JUN

Økologisk, lækkert og dansk - men ukendt herhjemme

Økologiske blåmuslinger er nemme at dyrke på line i Danmark. Alligevel finder kun få vej til danskernes tallerkner, for vi kender dem ikke

Fødevarer og fiskeri Fisk og skaldyr
Søstjerner på bunden af Løgstør Bredning. Foto: Dansk Skaldyrcenter
22 MAR

Fra plage til ressource: Søstjerner bliver til dyrefoder

Når verdens første søstjernemelfabrik fredag den 29. marts åbner ved Limfjorden, sker det på baggrund af et samarbejde mellem universiteter og erhverv.

Fødevarer og fiskeri Fødevareproduktion
2017
Østersyngel. Foto: Lene Friis Møller.
22 AUG

Stort østersklækkeri skal give lokal fødevareproduktion et boost

Dansk Skaldyrcenter på Mors har udsigt til at få 30 millioner kroner til højteknologiske faciliteter til forskning og udvikling inden for skaldyrsproduktion

Fisk og skaldyr Hav- og dambrug Fødevareproduktion
2016
Mussel farming
22 DEC

Naturlig vandrensning med muslinger

En ny type muslingeopdræt kan forbedre vandmiljøet i danske kystområder og samtidig levere eftertragtet økologisk protein til husdyrproduktion. Potentialet undersøges og dokumenteres i storskala-projekt ledet af DTU Aqua og støttet af Innovationsfonden.

Fisk og skaldyr Hav- og dambrug
Tangopdræt
03 JUN

Vækstmuligheder for opdræt af muslinger og tang

Ny rapport kortlægger potentialer og udfordringer for fremtidig opdræt af muslinger og tang i Danmark

Fisk og skaldyr Hav- og dambrug Fødevareteknologi
2014
Fødevareministeret Dan Jørgensen på Dansk Skaldyrcenter, DTU Aqua. Foto: Camille Saurel.
09 SEP

Fødevareminister Dan Jørgensen på rundtur blandt muslinger, østers og søstjerner

Fiskeri efter søstjerner, kompensationsopdræt af muslinger og iltsvind var på programmet, da fødevareminister Dan Jørgensen besøgte Dansk Skaldyrcenter, DTU Aqua.

Økosystemer Havforskning Hav- og dambrug Fisk og skaldyr
Foto: Tine Kortenbach
15 AUG

Ny dansk fødevare: Tang

Skaldyrcenteret på DTU er i gang med at udvikle en ny, innovativ fødevare: sushi-tang dyrket i Limfjorden.

Havforskning Hav- og dambrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
02 MAJ

Dansk tang version 1.0

Skaldyrcenteret på DTU har netop leveret smagsprøver på en innovativ, ny fødevare: sushi-tang dyrket i Limfjorden. 

Hav- og dambrug Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
Østersklækkeri
24 APR

DTU Aqua og Dansk Skaldyrcenter fusionerer

Integrationen af Dansk Skaldyrcenter i DTU Aqua samler en stor del af den danske ekspertise inden for skaldyr og tang.

Havforskning Hav- og dambrug Fisk og skaldyr
https://www.aqua.dtu.dk/service/telefonbog/person?at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B3F2A7F37-83AF-4BD8-A085-0BC04DA3EA92%7D.%7B18E4440F-E64C-4CF1-BDD9-860D6747C02D%7D.%7B0DE95AE4-41AB-4D01-9EB0-67441B7C2450%7D.%7B11111111-1111-1111-1111-111111111111%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D&cpid=107383&fr=1&id=79468&tab=7
5 MAJ 2024